EWHN - International høring om Arbejdsmiljø i støbeskeen

Den 27.5.2016, på førstedagen af EWHN konferencen, blev der blandt andet holdt infomøde om arbejdet med at lave en international høring om arbejdsmiljøet. Tanken med en høring er, at man derigennem kan få fokus på nogle af de mange problemer, der er på arbejdsmiljøområdet, rundt omkring i verden.

Internationalt Arbejdsmiljø-kontor

Man er ved at undersøge muligheden for at få støtte fra EU, således at der kan oprette et international arbejdsmiljø kontor. Kontoret vil skulle samle arbejdsmiljø sager fra de enkelte lande. Man vil forsøge at få en sag fra hvert land. Kriteriet for arbejdsmiljøsagerne er, at det skal have involveret mange arbejdere, og at det vil have et internationalt perspektiv.

Pt. mangler der dog penge, sager og ekspertise til at oprette et sådanne kontor.

Sager om arbejdsmiljø af fælles interesse

Sagerne kan vi desværre godt komme med. Siemens sagen, hvor medarbejder blev udsat for giftige dampe, vil være en oplagt sag at belyse. Den vil have en betydning for mange. Den viser med al tydelighed, at selv om vi tror, at vi har gode undersøgelses/indberetningsmuligheder i Danmark. Så er det ikke altid at reglerne bliver overholdt.

Vi kan absolut kun anbefale, at der laves en international hørring om arbejdsmiljøet. Ved at dele vores erfaringer, kan vi blive klogere på, hvordan vi kan nedsætte risikoerne ved at gå på arbejde.

Rikke Helk, socialrådgiver i 3F København, deltager i EWHN konferencen, Rotterdam 2016 og info-mødet om international høring om arbejdsmiljø

Konference-deltagere fra 3F København og 3F Nordsjælland Øst foran hotellet i Rotterdam. Vil det lykkes at få lavet et internationalt kontor for arbejdsmiljø?

 

 
id-4