Pensionist- og Efterlønsklubben i Hotel & Restauration i København

Foreningens formål

At arrangere sammenkomster af faglig og selskabelig art.

Hvad laver vi?

Foreningen skal samle medlemmer, der er overgået til enten efterløn eller pension.

Vi har arrangementer fra september til juni. Den 2. torsdag i måneden er der møder i foreningen. Ligeledes afholder vi en sommerfest, en julestue samt en julefrokost. Et eksempel på arrangementer kunne være besøg i Skuespilhuset, DR-Byen eller Arbejdermuseet. Klubbens aktiviteter annonceres i afdelingens medlemsblad. Ud over de nævnte arrangementer, har vi et samarbejde med E & P Klubben og Postseniorerne, så der er rig mulighed for oplevelser.

Klubben er et rigtig godt sted at møde gamle kolleger og der bliver fortalt mange historier. Kontingentet for alt dette er kr. 250,- pr. år.

Hvem kan optages i klubben?

Alle medlemmer af 3F Hotel & Restauration, der går på efterløn eller bliver pensionister samt deres ægtefælle eller samlever - ægtefælle eller samlever dog uden stemmeret. Vil du selv eller en du kender blive medlem af klubben, skal du kontakte Gerda Johnsen for indmeldelse. Gerda's tlf.nr. er 51 17 17 86.
Klubbens formand (Palle Christensen) kan kontaktes på telefon 22 30 60 96.

 

Program 2018:

Torsdag d. 11. januar 2018 kl. 11.00

Summemøde.

Årets sammenkomster åbner med Banko. Som sædvanlig spiller vi først om 1 række, dernæst 2 rækker og endelig fuld plade. Der er købt store dejlige præmier, som ethvert hjem mangler. Derefter er der kaffe / the. Så der er tid til at sludre om jul og nytår. Sandwich og mulighed for at købe øl og vand kr. 10,–.

Torsdag d. 25. januar kl. 11.00

Foran Museum for Kunst i det offentlige rum i Køge, Nørregade 29.

De der starter op fra Kbh. Hovedbanegård kan nå det med afg. kl. 10.02 linje E. Fra toget går man op ad Jernbanegade, til højre ad Nørregade til nr. 29. Her ser vi skitserne til Gobelinerne, der var en gave til hendes majestæts 50 års fødselsdag. Inden turen atter går hjem, finder vi et sted og hygger over en kop kaffe el. andet. Pris kr. 95,–. Tilmelding til Gerda, mobil nr. : 51 17 17 86, senest d. 21. januar.

Tirsdag d. 6. februar kl. 10.00

Fællesmøde i Store Sal.

Journalist og tidligere kommentator for TV 2, Henrik Qvortrup, kommer og fortæller. Han var tidligere chefredaktør på Se og Hør. Han sad fængslet i forbindelse med skandalen for samme blad. Det skal nok blive interessant. Der serveres kaffe, the og sandwich. Øl og vand kan købes til billige priser.

Torsdag d. 8. februar kl. 11.00

Summemøde i Det Grå Palæ.

Vi fejrer fastelavn og hygger. Vi prøver igen at vise filmen „Fuglene over Sundet“, og håber på at teknikken ikke driller. Filmen foregår i året 1943, hvor der begynder at gå rygter om, at tyskerne vil deportere alle danske jøder. Familier må flygte fra deres hjem. De får at vide, at de kan blive sejlet til Sverige fra Gilleleje af lokale fiskere, men lokale kollaboratører og Gestapo kommer hurtigt på sporet af dem. Ind imellem vil vi sælge et amerikansk lotteri. Friske sandwich, kaffe og the. I dagens anledning skønne fastelavnsboller. Mulighed for køb af øl og vand kun kr. 10,–. Dette arrangement koster kun kr. 20,–.
Helst tilmelding senest d. 6. februar til Gerda på tlf.nr. 51 17 17 86, så vi ved hvor mange fastelavnsboller, der skal købes.

Torsdag d. 22. februar kl. 10.30

Foran Højesteret i Prins Jørgens Gård. Bemærk tidspunkt.

Vi skal se De kongelige repræsentationslokaler og gobelinerne, som vi så skitserne til i Køge i sidste måned. Der er rundvisning kl. 11.00 så vær i god tid. Vi bliver klogere på de storslåede sales udsmykning, kunstværker og historie. Vi hører hvordan det foregår, når kongehuset holder gallamiddage, nytårskur og ambassadørmodtagelser. Endelig ser vi Riddersalen med de smukke gobeliner. Herefter stresser vi af et skummelt sted. Turen koster kr. 125,–. Der forefindes adgang for gangbesværede.
Tilmelding til Gerda (tlf. 51 17 17 86) senest d. 18. februar.

Torsdag d. 8. marts kl. 11.00

Generalforsamling i Det Grå Palæ.

Dagsorden iht. lovene:

  1. Valg af dirigent
  2. Formand Palle Christensens beretning
  3. Kasserer Flemming Hansen aflægger regnskab
  4. Valg til bestyrelse
  5. Indkomne forslag (skal være fremsendt senest 14 dage før generalforsamlingen)
  6. Evt.

For at kunne deltage i generalforsamlingen skal kontingent for 2018 på kr. 250,– være betalt.
Skyldigt kontingent kan indbetales på kontonummer 5321–0689408

Klubben er vært ved sandwich, øl, vand og kaffe  /  the. Efter generalforsamlingen sælger vi et amerikansk lotteri, overskud går til vore udflugters afstresning.

Torsdag d. 22. marts kl. 11.00

Foran Rema 1000, Rosenørns Allé 31

Herfra går vi ned i Metroens cykelkælder for at se den „ukendte“ kunst. Derefter besøger vi Musikmuseet, der har til huse i det gamle DR. Her råder museet over sjældne instrumenter fra Europa, Asien og Afrika – fra bronzealderen til i dag. I klangrummet kan besøgende prøve instrumenterne bl.a. harper, el–trommer, klaver og xylofoner. Vi slutter dagen af på „Overfor“. Arrangementet koster kr. 75,– Tilmelding til Gerda (tlf. 51 17 17 86) senest d. 18. marts.

Tirsdag d. 10. april kl. 10.00

Fællesmøde i den Store Sal.

Jeannet Ulrikkeholm kommer og fortæller og underholder. Der er kaffe / the og senere serveres frisksmurte sandwich. Øl og vand forhandles til brugervenlige priser.

Torsdag d. 12. april kl. 11.00

Summemøde i Det Grå Palæ.

Her viser vi filmen „Ved Kongelunden“. Den handler om dengang Kongelunden var københavnernes åndehul. Her på Amagers sydspids oplevedes den danske sommer af en stor del af byens befolkning, der havde købt grund og bygget et lille kolonihavehus – bare en go’ halv times cykeltur fra centrum. Efter filmen bytter vi de sædvanlige sandwich ud med lækre Gule Ærter inkl. pølse og kogt flæsk, samt lækre hjemmelavede pandekager med syltetøj, alt for en pris af kun kr. 60,–.
Lotteri med fine gevinster. Der er kaffe / the. Øl og vand kan købes til pensionistpriser kr. 10,–. Tilmelding vigtigt til Gerda (tlf. 51 17 17 86) senest d. 7. april.

Torsdag d. 26. april kl. 11.00 – evt. onsdag d. 25. april kl. 12.00

Bank- og Sparekassemuseet i Heerings Gård, Ovengaden neden Vandet 11 på Christianshavn.

Nøjagtig dato meddeles senere. Museet har normalt kun åbent onsdage mellem kl. 13.30 og 16.30. Udstilling om C.F. Tietgen og bankvæsenet fra 1900–tallets begyndelse. Museet er beliggende i en købmandsgård fra 1700–tallet. Efter at være blevet klogere på vore penge, finder vi et hyggeligt sted for at klare vores hjerner inden vi skilles. Turen koster kr. 50.– og man tilmelder sig til Gerda ( tlf. 51 17 17 86 ) senest d. 22. april.

NB: Vi har fået bekræftelse på, at vi er velkomne Torsdag d. 26. april kl. 11.00 i Heerings Gård, der oprindeligt er opført 1785–86 af den bornholmske kaptajn Hans Peter Kofoed ( 1743-1812 ) som var ægtefælle til Marie Kofoed, senere fabrik og domicil for købmanden og likørproducenten Peter Heering. I dag ejer Nordea-fonden Heerings Gaard, som også huser Bank– og sparekassemuseum og Nordearepræsentation. I 1838 overtog Peter Frederik Suhm Heering købmandsgården og ombyggede den, så der kunne fremstilles den kendte Peter F. Heering kirsebærlikør. I 1977 købte Privatbanken gården og indrettede Bank- og Sparekassemuseet, der bl.a. rummer C.F. Tietgens historiske møbler fra hans kontor på Børsen.

Torsdag d. 17. maj kl. 11.00

Summemøde i Det Grå Palæ.

Jan Mathisen fortæller om sit virke gennem mange år i forbundet. Der skulle gerne blive tid til et amerikansk lotteri. Sandwich, kaffe og the. Øl og vand kr. 10,–.

Onsdag d. 30. maj

Fællestur til Bakken i Regionens Regi. Pris kr. 200,–

Vi mødes ved Scenen, hvor der er musik. Der kan købes vin, øl og vand til søde maj priser. På pladsen foregår også salg af lodder til de mange gevinster. Tilmelding til Flemming tlf. 3616 2612 og indbetaling på klubbens konto 5321–0000689408 senest 1. maj.

Torsdag d. 14. juni

Årets skovtur, mere herom senere.

 

 
id-7