Overenskomster

Det er OK at have en overenskomst og være en del af et fagligt fællesskab. Overenskomsten sikrer din løn, arbejdstid, barsel, pension – og mange andre goder.

Derudover indeholder overenskomsterne aftaler om uddannelse, som sikrer medlemmerne efteruddannelse, ekstrauddannelse eller en branchetilpasset uddannelse.

Det er også overenskomsten, som sikrer, at der skal vælges en eller flere tillidsrepræsentanter.

Fagforeningerne arbejder også for flere job, bedre uddannelser og godt arbejdsmiljø. Gennem dit medlemskab er du med til at tage ansvar – for dig selv, for dine kolleger, for samfundet.

Det er kort beskrevet vores rettigheder og pligter, som fremgår af overenskomsterne.

Hvis du vil vide mere om netop din overenskomst og dit faglige fællesskab, så kontakt din tillidsrepræsentant.

Du kan også besøge www.erduok.dk, hvor du kan læse meget mere om overenskomster.

Er dine kolleger medlem af fagforeningen?

Gode løn- og arbejdsforhold er aldrig kommet gratis til lønmodtagerne som en gave fra arbejdsgiverne.

Fagbevægelsen har været (og er også i dag) afgørende – ikke bare for din og dine kollegers løn- og arbejdsforhold, men også for den velfærd og sociale sikkerhed, vi har i Danmark.

Fagforeningen er ikke bare et kontor med professionelle ansatte og valgte. Fagforeningen er først og fremmest medlemmerne. Det er derfor vigtigt, at dine kolleger også er medlem af fagforeningen.

Hjælp dine kolleger, der ikke allerede er medlem af fagforeningen til at blive medlem. Næste gang der kommer en ny kollega, så prik ham/hende på skulderen og byd velkommen til den nye arbejdsplads og til 3F København.

Virksomhedsbesøg

Indenfor 3F Københavns område, har vi mange tusinde arbejdspladser. Nogle er store med flere hunderede ansatte. Andre (og de fleste) er mindre og små virksomheder med få ansatte.

Selvom vi kommer ud på mange arbejdspladser i løbet af et år, kan vi umuligt nå at komme ud og besøge alle. Du er derfor altid velkommen til at kontakte fagforeningen for at få et besøg på din arbejdsplads.

Der kan være mange grunde til, at vi kommer på besøg. Og vi kommer ikke kun, når der er problemer!

Vi er på mange servicebesøg på virksomheder uden, at der er problemer. Simpelthen fordi de ansatte eller arbejdsgiveren har konkrete spørgsmål, der behøver en afklaring.

Ringer du til fagforeningen er det en selvfølge, at vi ikke fortæller din arbejdsgiver, at du har kontaktet 3F København - så du kan trygt kontakte os.

 

 
id-4